De heilzame krachten van de natuur zijn al sinds de oudheid bekent. Zo pasten de Chinezen reeds 2000 jaar voor Christus zuivere etherische oliën toe bij hun beroemde geneeswijze en ook de Egyptenaren, Grieken en Romeinen maakten dankbaar gebruik van deze oliën.

Ook wij ontdekken in deze tijd steeds meer de samenhang en werking van dit geschenk van de natuur maar wat is nu precies een etherische olie.

Een plant bevat naast een plantenolie zoals bijv. olijfolie, amandelolie, zonnebloemolie tevens etherische oliën. Deze etherische oliën komen in kleine hoeveelheden voor maar vormen de essentie van de plant, vandaar ook wel de naam, essentiële oliën. Zij zorgen o.a. voor de geur en smaak. Tevens hebben zij vele therapeutische eigenschappen maar soms ook negatieve eigenschappen. Dit kan met name optreden bij de zogenaamde enkelvoudige etherische oliën.
Bij deze methode wordt daarom maximaal met een concentratie van 3% gewerkt. Hierdoor krijgen de mogelijk negatieve eigenschappen geen kans maar helaas ook de positieve eigenschappen niet of nauwelijks.

In de laboratoria van S.P.A. worden combinaties van oliën gemaakt Hierdoor worden alle mogelijk negatieve eigenschappen weg gemengd en blijft er een product over met een hoog percentage etherische olie dat absoluut veilig is om mee te werken en wat ook zeer werkzaam is.

S.P.A. producten worden gemengd in een laboratorium met Ecocert kwalificering. Dit staat garant voor een zuivere en natuurlijke kwaliteit. Er zijn geen toevoegingen van conserveringsmiddelen, synthetische kleurstoffen, parfumstoffen, emulgatoren, harde alcoholen, lanoline of ingrediënten uit de petrochemische industrie.