De huid vraagt in de periode tijdens de zwangerschap hele specifieke verzorging. De producten van S.P.A. zijn hier precies op afgestemd. De gezichtsverzorging is mild, naar wel effectief. Zo is er een dag/nachtcrème waarvan de samenstelling o.a. rekening houdt met de hoge gevoeligheid van de huid tijdens de zwangerschap. Een gezichtsmasker tegen hormoongevoelige hyperpigmentatie (het zogenaamde zwangerschapsmasker). De lichaamsverzorging helpt striae te voorkomen. De beenverzorging ondersteunt de bloedsomloop en geeft een fris gevoel. En er is een borsten en decolleté verzorging die ervoor zorgt dat de huid haar elasticiteit behoudt en striae voorkomt.

Verder is er een grootse verzorging voor kleine mensen
De producten hiervoor zijn van het merk, Les Gavots de Provence en komen uit hetzelfde laboratorium in Zuid-Frankrijk als S.P.A. Deze lijn is gebaseerd op fytotherapie (het verzorgen van de huid met plantextracten, plantenoliën, hydrolaten etc.)

Uiteraard bevatten ook deze producten geen synthetische grondstoffen, minerale oliën, parfumstoffen, conserveringsmiddelen, emulgatoren en dierlijke grondstoffen.

Les Gavots de Provence heeft een speciale lijn gemaakt voor de kwetsbare baby, peuter en kleuterhuid. Deze bestaat uit een shampoo, een bad/doucheschuim en een verzorgende plantaardige vloeibare zeep, deze ruikt naar vanille. De shampoo en douchegel ruiken naar fruit (door o.a. het extract van zwarte bessen). Doordat de producten geconcentreerd zijn, zijn ze heel zuinig in het gebruik.

Tegen rode en schrale billetjes helpt, ‘stop aux fesse rouges’. Deze olie kalmeert de huid, gaat het rood en schraal worden tegen en helpt de huid te herstellen.

Wilt u uw kleintje (en uzelf) extra verwennen?
Geef uw baby een massage met de babyolie ‘caresse’. Deze olie is op basis van lichte druivenpitolie met etherische oliën. De lavendelolie geeft uw kleintje rust. Verschillende citrusoliën en eucalyptusolie houden insecten op afstand.

Wellicht ook nog wel aardig om te vermelden is dat mevrouw Magonet, de grondlegster van deze manier van werken met aromatherapie en fytotherapie en van bovenstaande merken, van oorsprong gynaecologe is en dat vertaalt zich in zorgvuldig samengestelde producten voor moeder en kind.