Je huid kan droog, schraal en wat ruw aanvoelen, fijne lijntjes of een licht craquelé effect vertonen. Dit wordt meestal veroorzaakt door een gebrek aan vocht en/of vet. Hierdoor kan de huid tevens gevoelig worden en ontvankelijk zijn voor jeuk, irritaties en ontstekingen.

Wisselende weersomstandigheden, zon maar ook airconditioning zijn een paar voorbeelden waardoor de huid zijn natuurlijke balans hierin kwijt kan raken.

Ook bepaalde ingrediënten in cosmetica, zoals minerale oliën, conserveringsstoffen, parfumstoffen, wasmiddelen of contact met alcohol kunnen de huid irriteren waardoor deze uit kan drogen.

Het is hierbij van belang om de oorzaak te achterhalen. Naast bovenstaande externe factoren zullen we dan ook kijken of inwendige factoren een rol kunnen spelen zoals het voedingspatroon, levensstijl, bloedsomloop, stress en hormonale balans.

Tevens is het van belang om eerst de vochtbalans van de huid te herstellen voordat bijvoorbeeld acne, couperose, rosacea, eczeem of huidveroudering behandeld kunnen worden. Vergelijk het maar met een plant die in een pot staat en een poosje geen water meer heeft gehad. Je wilt de plant extra verzorgen en geeft water met kunstmest. De kans is groot dat de droge aarde het water niet voldoende opneemt waardoor het de wortels niet bereikt. Je zult dan steeds een klein beetje water moeten geven tot de kluit volledig doordrenkt is. Pas dan heeft het zin om meststoffen toe te voegen. Zo is het ook met de huid. Eerst moet de vochtbalans goed zijn, voordat de werkstoffen tot in de onderste huidlagen door kunnen dringen.

Voor de hydraterende behandeling zijn speciale producten samengesteld op basis van o.a. bijenwas, plantaardige olie en etherische oliën.

Er zijn diverse mogelijkheden om hierbij tot een goed resultaat te komen.
Wanneer je dit wenst bespreek ik dit graag met je.
Samen werken we aan een gezonde en mooie huid!